מדוע חשוב לסגור חברה לא פעילה - Mor & Gold

אנו נוהגים לומר כי פירוק חברה לא פעילה הוא בד"כ הרבה יותר קשה מבחינה מנטלית, מאשר מבחינה טכנית, בייחוד אם בחרתם לעשות זאת בליווי אנשי מקצוע מיומנים. אם החברה שלכם לא פעילה וטרם גיבשתם החלטה סופית לגבי עתידה, כדאי שתקראו את השורות הבאות.

אז הנה הסיבות העיקריות לסגירת חברה לא פעילה וכמה שיותר מהר!

1. כל חברה בישראל הרשומה ברשם החברות מחויבת לשלם אגרה שנתית. כמו גם לספק דוחות כספיים ושלל נתונים נוספים ושוטפים. כל עוד רישום החברה לא נמחק, החברה עדיין מחויבת בתשלום האגרה וכו'.

רק כדי לסבר את האוזן, חברה שלא שילמה את האגרה תתחיל לצבור חובות שרק ילכו ויגדלו, ואף יתווספו לקנסות לא נעימים שיחולו על בעלי החברה באופן אישי. במקרה הפחות גרוע, חברה שתשלם את האגרה אבל לא תפתח בהליכי פירוק, לא תוכל לקבל החזר רטרואקטיבי בעתיד, גם אם הייתה לא-פעילה בשנים קודמות. כך או כך, עדיף לפתוח בהליכי פירוק חברה כמה שיותר מהר.

2. חברה שטרם שילמה את האגרה ופותחת בהליך של פירוק חברה, תוכל לבקש פטור מתשלום האגרות השנתיות. למען הסר ספק, גם אם סגרתם את התיק במע"מ או סגרתם את התיק במס הכנסה, אין זה אומר שרישום החברה יימחק אוטומטית ועדיין יהיה עליכם לסגור אותו ברשם החברות לשם קבלת הפטור.

3. אי עמידה בחובות יכול למנוע מבעלי החברה לפעול בשדה העסקי, לרבות במקרה בו ירצו לפתוח חברה חדשה, ונסביר: בשנת 2010 הורחבו סמכויותיו של רשם החברות (על פי תיקון 10 בחוק החברות, ליתר דיוק), באופן בו רשם החברות רשאי להכריז על החברה כ"מפרת חוק" ולהטיל ענישה על הדירקטורים באופן אישי (באופן כלכלי וכד'). זאת לצד שאר סנקציות שונות הנוגעות לחברה עצמה, אבל בטח הבנתם את הרעיון.

4. פירוק החברה מרצון יכול להיעשות בהליך מהיר יחסית ובעיקר, כזה לא מחייב התערבות רבה של בית משפט (כל עוד הכל נעשה כחוק). ככלל, הליך פירוק החברה מרצון יכול לקחת בין חצי שנה-שנה בד"כ, תלוי בסוג החברה, גודלה וכד', זאת בהנחה שחברה היא בעלת כושר פירעון.

במידה והחברה חדלת פירעון, עדיין בעלי החברה יוכלו להגיש בקשה לנושי החברה לפתוח בהליך פירוק חברה מרצון שייעשה מצדם. נכון, בהליך זה השליטה תהיה בידיים של הנושים אך עם זאת, הליך סגירת החברה מרצון ע"י הנושים יילווה כמעט באותן טובות שהליך רגיל של סגירת חברה מרצון מלווה בהם.

לסיכום, אין ספק כי במקרה של חברה לא פעילה, עדיף להתחיל הליך של פירוק מרצון כמה שיותר מהר, ואילו רק כדי שתוכלו להתחיל בדרך עסקית חדשה ללא ה"שק" הכבד שלכתפיכם, שעלול כאמור, לגרור לצדו גם חובות וסנקציות לא נעימות.

שתפו

נגישות
גלילה לראש העמוד