כל חברה חייבת בתשלום אגרה שנתית לרשם החברות. פעמים רבות, חברות מפסיקות את פעילותן העסקית ואינן עוברות הליך של פירוק חברה מרצון וצוברות חובות בגין אי תשלום אגרות שנתיות. במידה ובעלי החברה מעוניינים לסגור אותה, הם יאצלו להסדיר את החובות לפני שיוכלו לסיים את פעילות החברה באופן חוקי. האם ניתן לקבל פטור רטרואקטיבי מתשלום האגרה השנתית לרשם החברות? ובכן – כן, ולא.
במה זה תלוי?
עקרונית, כאמור, ניתן לקבל פטור רטרואקטיבי מתשלום האגרה, אך רק במידה שלא נעשתה כל פעילות עסקית בפרק הזמן עבורו מבוקש הפטור. מעבר לחובות האגרה השנתית, עלולים להיות מוטלים קנסות בגובה של 7,880 ש"ח עבור כל שנה בה לא שולמה האגרה, שעשויים להיות מוטלים באופן אישי על חברי הדירקטוריון או בעלי המניות בחברה, וזאת בתנאי שהחברה הוכרזה כחברה מפרת חוק.
פטור מתשלום האגרה ניתן באופן עקרוני רק לחברות שנכנסות להליך של פירוק חברה מרצון. בכל מקרה, גם אם מדובר בהליך פירוק מרצון, לפני תום 7 שנים מסיום פעילותה העסקית של החברה, יש לדעת כיצד לנהל את התהליך בצורה נכונה כדי לקבל את הפטור המיוחל מתשלום האגרה השנתית.
במקרים מסוימים ניתן לבטל את הקנסות ו/או את חובות האגרה, בכפוף לתנאים מסוימים, גם אם החברה לא עומדת בתנאים הראשוניים שציינו, אך לשם כך נדרש ידע מקצועי בכל הקשור לפירוק חברות וסגירתן ושליטה מלאה בהליכים.
בקשה רטרואקטיבית
חברה אשר נמצאת בהליכי פירוק, מרצון או שלא מרצון, חייבת ליידע את רשם החברות. תשלום האגרות, כולל החובות, נעשה בסיום הליך הפירוק, וללא התשלום לא יינתן אישור של רשם החברות על סגירת החברה. לכן, הבקשה לפטור רטרואקטיבי מתשלום האגרה תיעשה בסיום ההליך.
הבקשה עצמה מוגשת לרשם החברות וצריכה לכלול אישורים שונים מנציבות מס הכנסה ומרשויות המע"מ וכן תצהיר של הדירקטורים בחברה בדבר הפסקת הפעילות בה.
שום דבר הוא לא בלתי אפשרי
מנסיוננו הרב בליווי פירוק חברות אנו יכולים לומר כי למרות כל הנאמר לעיל ולמרות הכללים, שום דבר הוא לא בלתי אפשרי וכל מקרה צריך להיבחן לגופו. טיפול מקצועי בהליך פירוק חברה מרצון או שלא מרצון הוא המפתח להליך פירוק מהיר ויעיל תוך לקבלת הפטור מתשלום חובות האגרה לרשם החברות.